22. Hilde Vanhaevre

35 jaar

Geboren en getogen op het Valaar zijn er weinig plekken in Wilrijk waar ik nog nooit ben geweest.

Ik woon hier graag. Ik hou van de nabijheid van de stad en de parken in de buurt. Alles is dichtbij en dus op fietsafstand. Veiligere fietspaden en vooral kruispunten zouden volgens mij nog meer mensen kunnen overtuigen om de wagen te laten staan.

Kinderen moeten de wereld kunnen ontdekken en verdienen daarvoor alle ruimte. Veilige en groene verbindingen tussen belangrijke bestemmingen kunnen verplaatsingen voor iedereen aangenamer en veiliger maken. Ruimte om te spelen, om te ontdekken, om leren, ... Wilrijk telt veel verenigingen waar kinderen zicht creatief of sportief kunnen ontplooien en met een groot aanbod aan jeugdbewegingen zijn kinderen gezegend om hun zondagen heerlijk spelend door te brengen. Die organisaties draaien op tal van vrijwilligers en die moet je als district omarmen, koesteren en ondersteunen waar het kan.

Ik geloof dat meer groen mensen gelukkig maakt. Straten en pleinen zijn naar mijn mening te vaak grijze, stenen vlaktes. Groen zorgt voor gezondere lucht, geeft rust in de hoofden van mensen, zorgt ervoor dat regenwater gemakkelijker wegvloeit en geeft zuurstof en schaduw op warme zomerdagen. Waarom zouden we dus niet massaal onze voortuinen, opritten, terrassen, pleinen en straten ontharden?

Burgers hebben vaak prachtige ideeën om het district aangenamer te maken. Die initiatieven moeten we ten volle ondersteunen. Wijkgroepen, buurtcomité's, ... zorgen voor meer verbinding tussen mensen. Die ontmoetingen moeten we als district stimuleren, want als we elkaar kennen, wordt samenleven zoveel mooier en gemakkelijker.